Huawei Mate 60 Pro – tri proreza na zaslonu i HarmonyOS 4.0

Ovome se malo tko nadao jer je Huawei bez puno “priče” tržištu predstavio Huawei Mate 60 Pro model pametnog telefona. Odmah na početku ne želimo se osvrnuti na značajke (hardver i softver) te mogućnosti, već želimo reći što smo vidjeli a sigurni smo kako i vama nije promaknulo.

HarmonyOS 4 (EMUI 14) je predstavljen – donosi vizualne novitete i više prilagodbe

Huawei Mate 60 Pro na prednjem zaslonu ne donosi jedan punch-hole prorez nego čak njih tri. Ali što se oni i čemu isti služe pokušat ćemo s vama proći u nastavku ovog teksta.

Novi pametni telefon već je naveden za predbilježbu u Vmall-u, internetskoj trgovini tvrtke u Kini, tako da lokalni kupci mogu rezervirati svoje jedinice.

Huawei dovodi nove Kirin čipove sa P70 serijom

Najzanimljivija značajka je trio rupa na zaslonu, gdje je Huawei ugnijezdio selfie kameru i 3D ToF senzor. Osim toga, telefon je evolucijsko ažuriranje u odnosu na svog prethodnika.


tekst1sl6 3

Huawei je donio veliki 6,82” 10-bitni LTPO OLED ekran rezolucije 2720 x 1260 piksela i 120 Hz adaptivne stope osvježavanja. Mate 60 Pro također ima Kunlun staklo druge generacije na vrhu ploče.

Huawei i Ericsson sklopili partnerstvo pri razvoju 5G patenata

Trio rupa na vrhu ima istu postavu koju smo vidjeli na Mate 40 Pro i Mate 50 Pro – 13 MP ultraširoka selfie kamera uz senzori i laseri za 3D mapiranje lica za značajku Face ID.


tekstsl8

U krug sa stražnje strane stanu još tri kamere. Dobro poznata glavna jedinica od 50 MP s OIS-om i PDAF-om koju smo vidjeli u Mate 50 Pro i P60 Pro sa svojim f/1.4-f/4.0 promjenjivim otvorom blende.

EISA: najbolji premium smartwatch je Huawei Watch Ultimate

Ultraširokokutna kamera ima senzor od 12 MP i leću f/2.2, dok treća kamera ima senzor od 48 MP i telefoto leću f/3.0 s OIS-om, a AF.Huawei Mate 60 Pro podržava satelitsko slanje poruka u Kini.


tekst1sl7 2

Baterija od 5000 mAh podržava žično punjenje od 88 W i bežično punjenje od 50 W, a omogućuje čak i obrnuto bežično punjenje od 20 W. Operativni sustav je HarmonyOS 4.0, što Mate 60 Pro čini prvim telefonom s ovim korisničkim sučeljem.

iPhone 15 Pro do 8% lakši od aktualnog modela – razlog je Titanium

Nažalost, Huawei nije potvrdio čipset koji koristi Mate 60 Pro. Telefon ima dvobojnu poleđinu i četiri opcije boja. Gornji dio izrađen je od stakla za bijele i zelene opcije, dok je za ljubičaste i crne korištena umjetna koža.

Svi su uredno nazvani po lokaciji u Kini jer je Huawei očito bio inspiriran prirodom zemlje kada je razvijao ove boje. Huawei Mate 60 Pro dolazi s 12 GB RAM-a i tri opcije za pohranu – 256 GB, 512 GB i 1 TB.

OnePlus Open uzdrmati će tržište sklopivih telefona

Trenutno je samo srednji izlistan na web stranici tvrtke za 6999 CNY (oko 960 USD/900 €). Svakako ostaje za vidjeti koja će cijena Huawei Mate 60 Pro modela biti kada bude dostupan na globalnom tržištu za što se nadamo kako će biti što prije.

Naravno potrudit ćemo se da i njega dobijemo na recenziju u našoj redakciji, te ćemo tako najbliže vas a i nas same upoznati (možemo sada reći) s aktualnim Huawei Mate 60 Pro modelom telefona.

itportal.ba

drugi upravo čitaju