HNS: Varaždinci, vrijeme je da birate odgovorne politike

PREDSJEDNIŠTVO i Središnji odbor HNS-a održali su danas u Varaždinu sjednicu s fokusom na predstojeće izbore za Gradsko vijeće, ali i mjere kojima kao stranka žele poboljšati život svakog građanina Hrvatske, dok je Varaždincima poručeno kako je “vrijeme da biraju odgovorne politike”.

Kažu da će se zalagati za veće sufinanciranje smještaja djece u vrtiće

Vršitelj dužnosti predsjednika stranke Mirko Korotaj između mjera za koje smatraju da će građanima omogućiti bolji život istaknuo je kako će se stranka u saboru zalagati za veće sufinanciranje smještaja djece u vrtiću odnosno u ranom predškolskom odgoju. Točnije, država bi na sebe preuzela troškove primanja odgojiteljica i osoblja koji čine otprilike 70 posto ekonomske cijene vrtića.

“S obzirom na to da od ekonomske cijene 70 posto iznosa plaće za tete, da taj dio osigura država, a da općina i roditelj osiguraju sljedećih 30 posto. Kroz taj oblik osigurale bi se bolje plaće tetama u vrtiću, a roditelji bi lakše smjestili djecu u vrtiće”, opisao je.

Nadalje, navodi sufinanciranje solarnih panela građanima kandidiranjem na nacionalna i europska sredstva, a kao bitnu temu navodi i povećanje plaća shodno europskim.

“Na neki će se način stvoriti omjer da bi sve firme koje bi davale plaću od 1200 eura do 2000 eura, da bi za svaki postotak plaće praktički mogle biti oslobođene poreza na dodanu vrijednost”, pojasnio je i dodao kako su potrebne promjene u radnom zakonodavstvu smanjenjem radnog tjedna na 36 sati što bi doprinijelo povećanju produktivnosti i oslobađanju vremena za dodatne aktivnosti. 

“Varaždinci, vrijeme je da birate odgovorne politike”

Predsjednik HNS-a Grada Varaždina Igor Klopotan fokusirao se na predstojeće izbore u Varaždinu te ponovio kako je upravo HNS prvi upozoravao aktualnu gradsku vlast da većina ne funkcionira i da je potrebno na izbore čim prije.

Napominje kako smatraju da je bilo moguće pronaći način za rješavanje bala i veće plaće odgojiteljicama, ali je “nažalost, grad u blokadi”. Ipak, oko izbora su, ističe, optimistični.

“Prve ankete pokazuju da dosta dobro stojimo u gradu, da se vraćamo u Gradsko vijeće i naš obilazak terena nam govori kako ljudi dobro reagiraju na naše politike, da nam se stari članovi vraćaju, da imamo jako puno novih članova”, rekao je. 

Istaknuo je kako je poruka Varaždincima da biraju odgovorne ljude za Gradsko vijeće.

Mi šaljemo poruku: “Varaždinci, vrijeme je da birate odgovorne politike, odgovorne ljude za Gradsko vijeće, da konačno riješimo te bale, konačno izglasamo proračun, da damo podršku dobrim stvarima, da naše tete u vrtićima dobiju veće plaće, da radnici u Čistoći dobiju veće plaće i da krenemo prema naprijed, da se ne bavimo sitnim politikantstvom”, naglasio je Klopotan.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?


Index.hr

drugi upravo čitaju