HMD XR21 ustvari je Nokia XR21

HMD je tiho najavio svoj prvi robusni 5G pametni telefon – XR21. Ako vam je ovo ime poznato, to je zato što je uređaj identičan modelu Nokia XR21 koji je predstavljen u svibnju prošle godine.

HMD Pulse serija telefona donosi tri modela: Pulse, Pulse+ i Pulse Pro

HMD-ov XR21 dolazi s identičnim specifikacijama i izgledom kao Nokia XR21, jedina razlika je što se umjesto Nokia logotipa nalazi logo HMD-a. Kao podsjetnik, Nokia/HMD XR 21 sadrži 6,49-inčni IPS LCD zaslon s FHD+ rezolucijom i brzinom osvježavanja od 120 Hz.

– Advertisement –

Uređaj ima certifikat vojne klase MIL-STD-810H i značajku certifikata IP69K – najviša ocjena zaštite od ulaska vode i prašine. Također dolazi s čipsetom Snapdragon 695, 6 GB RAM-a i 128 GB prostora za pohranu, kao i s glavnom kamerom od 64 MP i ultraširokom lećom od 8 MP. Baterija ima kapacitet od 4.800 mAh i podržava punjenje od 33 W.

HMD Pulse 6,56″ IPS LCD zaslon i 5,000mAh baterija

HMD XR21 dolazi s Androidom 13 izravno iz kutije i obećava dvije godine nadogradnji operativnog sustava i tri godine sigurnosnih ažuriranja.

Hitno obrišite: Tri opasne Android aplikacije!

HMD XR21 dostupan je u jednoj boji – Ponoćno crnoj – i prodaje se po cijeni od 600 eura za model s 6 GB RAM-a i 128 GB memorije. Zanimljivo, HMD još uvijek prodaje model Nokia-branded XR21 po cijeni od 400 eura, ali te su jedinice navedene kao na zalihi.

Prvi pogled na HMD mobitele (Pulse i Legend), stižu na ljeto

Ovaj telefon je jasan primjer kako HMD nastoji održati korak s konkurencijom, nudeći robusne značajke koje su popularne među korisnicima koji traže izdržljive uređaje.


2 18

Strateška odluka o održavanju oba branda – Nokia i HMD – na tržištu istovremeno mogla bi biti pokušaj da se zadrže lojalni kupci Nokije, dok se istovremeno privlače novi kupci pod brendom HMD.

HMD donosi vlastite pametne telefone među kojima se ističe Barbie preklopni model

S obzirom na obećanja o nadogradnjama operativnog sustava i sigurnosnim ažuriranjima, HMD se jasno usmjerava na dugoročnu podršku svojih uređaja, što bi moglo biti ključno za privlačenje korisnika koji cijene pouzdanost i sigurnost.


6

Osim toga, snažne specifikacije, uključujući visokokvalitetnu kameru i brzo punjenje, čine ovaj model atraktivnim izborom u segmentu robusnih pametnih telefona.

HMD Global ide ka razvoju vlastitog modela pametnog telefona – Nokijin kraj?

Međutim, razlika u cijeni između Nokia i HMD modela može stvoriti dilemu za potrošače, što ukazuje na potrebu za jasnijom marketinškom strategijom kako bi se izbjegla konfuzija i osiguralo da potrošači razumiju što dobivaju za svoj novac.


3 15

Na kraju, kako se tržište pametnih telefona nastavlja razvijati, bit će zanimljivo vidjeti kako će se HMD pozicionirati i dalje prilagođavati u ovom dinamičnom okruženju.

itportal.ba

drugi upravo čitaju