HDZ-ov načelnik koji je tukao ženu pušten na slobodu

Žarko Žgela, načelnik Općine Severin, kraj Bjelovara u Hrvatskoj, koji je uhićen u srijedu nakon što se u javnosti pojavio video zapis na kojemu se vidi da pijan udara ženu, pušten je da se brani sa slobode uz zabranu približavanja osobama s kojim se sukobio i posjećivanja ugostiteljskog objekta gdje se dogodio indicent.

Načelnik Žgela u lokalnom ugostiteljskom objektu u nedjelju oko 11 sati navečer verbalno je napao konobaricu koja mu nije htjela donijeti još pića jer se kafić zatvarao.

Konobarica je pozvala vlasnicu koju je Žgela potom izudarao ispred terase kafića, što se jasno vidi na snimkama video nadzora.

Nakon što su brojni mediji u srijedu objavili taj video zapis Žgela je zajedno s 27-ogodišnjakom i 24-ogodišnjakom uhićen zbog narušavanja javnog reda i mira na naročito drzak način.

Za taj prekršaj zakon predviđa kaznu od 700 do 4000 eura ili do 30 dana zatvora.

Uhićeni su potom dovedeni sucu Prekršajnog odjela Općinskog suda u Bjelovaru koji je Žgelu uz mjere opreza postio da se brani sa slobode. 

HDZ Bjelovarsko-bilogorske županije u srijedu je izvijestio da je Žgela istupio iz stranke na vlastiti zahtjev te da najoštrije osuđuju svaki oblik nasilja i očekuju “pravovremenu i energičnu reakciju nadležnih institucija, kao i promptno utvrđivanje činjenica”, prenosi Hina.

The post HDZ-ov načelnik koji je tukao ženu pušten na slobodu appeared first on Dnevni.ba.

dnevni.ba

drugi upravo čitaju