HDZ Mostar o antifašistima: Nikada neće biti prihvatljivi za Hrvate i katolički puk

GRADSKA organizacija HDZ-a BiH u Mostaru oglasila se povodom okupljanja antifašista koji su 10. veljače obilježili 79. godišnjicu oslobođenja grada od fašista. Antifašisti su položili vijence i zapalili svijeće na Partizanskom spomen-groblju.

U organizaciji Udruženja antifašista i boraca Narodnooslobodilačkog rata (UABNOR) Mostar trebala se održati komemorativna šetnja, ali ju je lokalna policija zabranila iz sigurnosnih razloga. Iz UABNOR-a nisu bili zadovoljni takvim objašnjenjem. 

Naljutio ih je i HDZ-ov gradonačelnik Mostara koji ih je optužio da u rukama nose “simbole jednog od najgnjusnijih totalitarnih režima”. O svemu se sada oglasila i lokalna organizacija HDZ-a BiH.

“Takvi bi i danas voljeli da ih se naziva bijelim ljubičicama”

“Ovih dana začuđuje informacija kako je moguće da u 2024. godini, u srcu Europe, netko priziva i poziva se na tekovine komunizma i komunističke partije. Ta činjenica čudi i tim više što je ta ista Europska unija u čijem se srcu to događa u više navrata kroz svoje rezolucije osudila sve totalitarne režime pritom izrijekom navodeći komunizam i sve zlo koje je iz njega proisteklo.

Pozivati se na vladavinu ljudskih prava, vjerske slobode, poštivanje različitosti, a pritom baštiniti tekovine cenzure, političkih progona, zatvaranja, golih otoka, smaknuća u najmanju ruku može se nazvati licemjerstvom, lažnim moralom, a ljude koji to rade lažnim moralistima, iako bi ti i takvi vjerojatno i danas voljeli da ih se naziva bijelim ljubičicama.

U vremenu kad obilježavamo i na poseban način se sjećamo svih nevinih, a ipak ubijenih svećenika mahati zastavama pod kojim je taj zločin počinjen smatramo degutantnim i jako opasnim. Nikad takvo ponašanje nije bilo niti će biti prihvatljivo za Hrvate i katolički puk Mostara i Hercegovine, a oni koji to zagovaraju nisu dobrodošli!

U Grad Mostar dobrodošli su svi dobronamjerni ljudi kao i svi koji su se usudili boriti protiv fašizma, svih totalitarnih režima, ali i oni koji su se borili protiv komunizma”, poručili su. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?


Index.hr

drugi upravo čitaju