HAYAT.BA EKSKLUZIVNO OBJAVLJUJE PREPISKU SKY APLIKACIJE MACANA I BOŽOVIĆA VEZANE ZA UBISTVO SARAJEVSKIH POLICAJACA

hayat.ba ekskluzivno objavljuje prepisku sky aplikacije macana i božovića vezane za ubistvo sarajevskih policajaca

Optuženi u ovom predmetu su Savo Marinković, Aleksandar Macan i Marko Trifković a njima se na teret stavljaju krivična djela “Ubistvo” i “Teška krađa”.

Sudski postupak u ovom predmetu vodi sudija Igor Todorović, postupajuće tužiteljice su Šejla Heljić i Aida Topalović.

Aktere ovog slučaja otkrilo je raspakivanje aplikacije Sky putem koje su komunicirale osobe koje su imale saznanja o ubistvu policajaca a jedan od kojih se spominje među ostalim je Miloš Božović i Nikolić, za koje je inspektor SIPA-e Melis Fišo napomenuo da je riječ o osobama koje su bile visokopozicionirane u kriminalnim krugovima.

Kako se navodi, glavni akter cijelog slučaja je pripadnik Škaljarskog klana Miloš Božović. On se trenutno nalazi na izdržavanju kazne u Podgorici a 2008. godine je privođen u BiH.

Hayat.ba ekskluzivno objavljuje objavljuje prepisku komunikacije putem Sky aplikacije između Miloša Božovića i Aleksandra Macana.

Pomenuti dvojac putem Sky aplikacije je govorio o inspektoru MUP-a Kantona Sarajevo Miroslavu Plakaloviću koji je bio član istražnog tima koji je radio na rasvjetljavanju ubistva policajaca.

Poruke sa Sky aplikacije

Komunikacija je praćena tokom tri mjeseca.

Miloš Božović je putem pomenute aplikacije sa Macanom razgovarao o životu koji planiraju u budućnosti  te preseljenju na sigurnu lokaciju. Tako se govorilo da “ako krene posao” kupit će kućicu u Beogradu gdje će prebaciti i porodicu jer “tamo nema povretka pet godina dok ne ohlade malo, a možda i nikad”, vjerovatno misleći na Bosnu i Hercegovinu.

Koliko je policija sužavala obruč tako su tenzije bile veće te je na planove o preseljenju u Beograd kazao da je bolje živ i zdrav gdje god da bio ali da se iznervirao zbog određenih osoba u BiH te da kad sve ovo prođe će ih pobiti redom i kazniti.

Posebno je spomenuo inspektora kojeg nije imenovao, a upravo se smatra da se radi o inspektoru MUP-a Kantona Sarajevo Miroslavu Plakaloviću, za kojeg je kazao da bi mu srce iščupao i pojeo a glavu odsjekao i “bacio dole Turcima”.

Dobija odgovor od osobe za koju se vjeruje da je Macan, da će pratiti cijeli slučaj dok nema optužnice te da je on čist 100 posto zbog čega optužnice neće ni biti. Informiše Božovića o navodnom “prepadanju” u BiH kako bi se došlo do saznanja o ubicama sarajevskih policajaca. Istakao je još jednom da je važno da ne bude optužnice i da će živjeti u Beogradu i da u tom trenutku mogu sumnjati i ganjati 100 godina.

Na to sve mu uzvraća kako ipak “tom bijedniku” treba da zapali automobil kako bi ga kaznili za početak a da će ostati i bez glave a samo je pitanje vremena. Iznosi saznanja kako inspektor već neko vrijeme po Palama prikuplja informacije u kafićima, ali da zbog svega mora biti strpljiv i nakon što izvide situaciju da odluče koji korak će sljedeći napraviti kako bi u konačnici mogli živjeti u Beogradu. Tješi se i dalje kako inspektori nemaju još uvijek informacija nikakvih, no, i dalje brine o svom kretanju automobilom i izražava nesigurnost zbog mogućnosti da ga policija zaustavi. Zato je odlučio kretati se pješke i biciklom. Spomenuo je i kao jedinu mogućnost “da padnu” ukoliko “vaske” bude svjedok, za što se vjeruje da se radi o Savi Marinkoviću.

U natavku razgovora Božinović ga naziva “vaškom srpskom izdajničkom. Srbin smeće koji radi za balije”. Smatra da je sve to “Mića nagurao” a da Žižana ne spominje. Ponavlja da će ih sve pobiti ali i izražava nadu da godinu-dvije ništa ne bude i da više policija nikad i neće moći sumnjati u njih.

Poruku je završio porukom: “A da kuma ne isporuče ovi odozgo tamo. Šta onaj tvoj zna, šta on kaže”?

Zatim pita da li se “vaški” može prići da ga zakopaju ili bar da mu auto plane, ponovo ističe da ga trebaju zakopati kako bi nestao. Priznao je da je imao sreće kada je pušten nakon hapšenja 2008. godine.  Ponovo je spomenuo da će “vašku” mučiti, sjeći na komade, izrezatii zakopati čim se cijela situacija stiša nazivajući ga pravim poturicom.

Završio je smijehom i porukom da svi misle da su oni ali da u Bih neće doći kad bi istraga trajala pet godina.

Podsjećamo, Marinkovića, Macana i Trifkovića terete se da su 26. oktobra 2018. godine u sarajevskom naselju Alipašino Polje u 4:20 sati, a nakon što su ih policijski službenici zatekli u krađi vozila – golfa u Geteovoj ulici, ispalili najmanje 20 hitaca u Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, koji su se nalazili u službenom automobilu.

Adis Šehović je od zadobivenih povreda preminuo je na licu mjesta, dok je Davor Vujinović, koji je teško ranjen, nekoliko sati nakon tog tragičnog događaja podlegao povredama.

hayat.ba

drugi upravo čitaju