Google i Samsung udružuju snage u donose Wear OS 5

Prema najnovijim izvješćima, Wear OS će doživjeti značajnu promjenu ove godine s petom velikom revizijom. Nakon što su privremena ažuriranja za Wear OS 4 izostala, čini se da će Wear OS preći na Android 14, a Samsung već priprema nadogradnje za svoj Galaxy Watch7, uključujući i novi Exynos 5535 čipset. Ovaj povratak najavljuje godišnje osvježenje za Wear OS, koji je do sada vidio samo privremena ažuriranja.

Huawei Watch GT 4 dobiva novo ažuriranje softvera s nizom poboljšanja

Da podsjetimo, Google je predstavio Wear OS 4 temeljen na Androidu 13 prošlog svibnja tijekom I/O konferencije 2023. Prije toga, tvrtka je otkrila Wear OS 3 dvije godine ranije, s Wear OS 2 koji je debitirao 2018. godine, koristeći isti temeljni kod za Android 8 Oreo kao i Wear OS 1.0. Unatoč raznim promjenama u verzijama Wear OS-a, do sada su sve bile privremena ažuriranja, poput Wear OS 3.5.


google i samsung udružuju snage u donose wear os 5

Samsung Galaxy S24 Ultra – flagship je gol

Prema informacijama sa stranice 9to5Google, Wear OS 5 bit će temeljen na Androidu 14. Dodatno, ista izvor navodi da Samsung već “radi na podršci” za Wear OS 5 na Exynos 5535, kodnom imenom za čipset koji će podržavati Galaxy Watch7 seriju.

 

Ovo sugerira određeni stupanj zajedničkog razvoja, a Galaxy Watch7 serija vjerojatno će biti lansirana ovog ljeta kao prvi pametni satovi pokretani Wear OS 5, prije nego što serija Pixel Watch 3 stigne na tržište početkom jeseni.

Pixel 9 na renderima – ravan dizajn donosi dizajnerske promjene

Nažalost, još nije jasno kako će se Wear OS 5 razlikovati od trenutnih verzija Wear OS 4. No, očekuje se da će Google otkriti detalje o ažuriranju na svojoj sljedećoj I/O konferenciji, koja se tradicionalno održava u svibnju, s izuzetkom samo dviju godina od 2008.


google i samsung udružuju snage u donose wear os 5


samsung galaxy watch6 samsung galaxy watch6 classic 1

 

 

Ovo je ohrabrujuće jer sugerira da Wear OS dobiva veću pažnju razvoja nego što je to bio slučaj posljednjih godina, čak i ako će uređaji poput Pixel Watcha 3 pokretati stariju verziju Androida od svog konkurenta u Pixel 9 seriji.

Android 15: Prvi pogled donosi povratak widgeta na zaključani zaslon

I dok čekamo detalje o novim značajkama i poboljšanjima u Wear OS 5, mogli bismo pretpostaviti da će se fokusirati na poboljšanje performansi, trajanja baterije i integracije s drugim Android uređajima.


samsung galaxy watch6 classic 4

Također, Samsungov doprinos s Exynos 5535 čipsetom mogao bi donijeti dodatne inovacije u hardverskom segmentu, otvarajući prostor za bolje iskustvo korisnika.

Pixel 9 Pro – prvi renderi stavljaju Titanium u prvi plan

Očekivanja su visoka dok se Wear OS priprema za svoju petu veliku reviziju. Sve oči su usmjerene prema Googleovoj I/O konferenciji kako bismo saznali više o Wear OS 5 i budućnosti pametnih satova pokrenutih ovim operativnim sustavom.


samsung galaxy watch6 classic 1

Naravno da jedva čekamo vidjeti prve prikaze sučelja Wear OS 5 – kada ista bude dostupna odmah ćemo na našim stranicama ponovno aktualizirati ovu temu. Za sada je izgledno kako nas očekuje vrlo zanimljivo ljeto i nadolazeća jesen.

itportal.ba

drugi upravo čitaju