FOTO Možemovci cijelu noć na Markovu trgu: “Pola četiri. Svježi smo kao rosa”

EKIPA iz Možemo je cijelu noć provela na Markovu trgu. Oni su prosvjed počeli jučer oko 11 sati i najavili da će tamo biti sljedeća 22 sata. Tamo će ostati, pojasnili su, jer se protive izboru Ivana Turudića za glavnog državnog odvjetnika.

“Poslušna većina će vjerojatno izglasati Ivana Turudića za glavnog državnog odvjetnika. Čuli smo građane, poruke… Kako su nam ukrali institucije, ukrali su nam i Markov trg gdje se više ne možemo mirno okupljati. Zato vas pozivamo, sljedeća 22 sata za vas ćemo stajati ovdje na Markovom trgu i pružati otpor, za svakog od vas kojima se zgadila situacija s vladom i pravosuđem. Stajat ćemo ovdje cijeli dan i cijelu noć, mi iz Možemo i svi koji smijemo”, rekla je Sandra Benčić. 

“Nakon što smo vidjeli da vlada Andreja Plenkovića ne preže ni pred čime, a ono što je svima laž Plenković zove reduciranim izričajem, za sve vas koji želite reći kako stoje stvari i koji želite pružiti otpor i koji želite promjenu, mi ćemo stajati ovdje cijeli dan i noć. Pozivamo vas da dođete spontano, pozdravite nas, podržite u vremenu u kojem možete”, dodala je Benčić. 

Benčić je objavila sliku oko 3:30 sati ujutro.  “Pola 4…svježi ko rosa!”, napisala je.

Uskoro opširnije

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?


Index.hr

drugi upravo čitaju