EKSKLUZIVAN INTERVJU MIRNESE IZ ZATVORA: KADA IZAĐEM, KREĆEM ISPOČETKA! SVE SAM URADILA ZBOG LJUBAVI

ekskluzivan intervju mirnese iz zatvora: kada izađem, krećem ispočetka! sve sam uradila zbog ljubavi

Lijepa Mirnesa, koja je osuđena u rekordnom roku pred Zemaljskim sudom u Štutgartu, dala je intervju iz zatvora za njemački RTL i otkrila do sada nepoznate detalje krađe.

  • Kad bih na televiziji vidjela žene, koje su učinile nešto što sam kasnije i sama napravila, mislila sam kako mogu biti tako glupe. Nikad ni sanjala nisam da će se meni slično dogoditi, a onda se dogodilo – ispričala je u ekskluzivnom razgovoru na njemačkom jeziku za RTL zgodna Mirnesa (42) koja je porijeklom iz Bosne i Hercegovine.

Na pitanje novinarke kako podnosi zatvor, Mirnesa S. je odgovorila da su prvi dani u zatvor za nju bili gotovo nepodnošljivi.

  • Ja sam osoba koja voli život, uvijek sam se kretala, stalno sam izlazila. Sad sam zatvorena – rekla je na početku ispovijesti za RTL.

Naglasila je da joj nikad nije trebalo bogatstvo i da je imala dobar život.

  • Novac mi nikada nije bio bitan, ali bila mi je bitna ljubav – rekla je Mirnesa dodajući kako je uvijek patila u svojim vezama.

Ljubav ju je na kraju kako tvrdi i odvela u zatvor.

Ispričala je da se zaljubila u Roberta S. (28) koga je upoznala samo dvije sedmice prije nego je u oktobru prošle godine izvela spektakularnu milionsku krađu. A na tu krađu navodno ju je nagovarao upravo Robert.

  • Govorio je kako je glupo da ustajemo rano i radimo kad možemo da imamo mnogo novca – ispričala je Mirnesa.

Dodaje da je Roberta i njegovog prijatelja Marka I. upoznala na proslavi rođendana zajedničkog prijatelja prošle godine.

-Mnogo je bio ljubazan – rekla je Mirnesa koja je s Robertom ostala u kontaktu.

Mladić se prema njenim riječima interesovao za kompaniju u kojoj je radila. Pričao joj je kako je već ranije imao ideju da ukrade novac. Počeli su da se viđaju sve češće i započeli su vezu. Robert joj je stalno obećavao lijep zajednički život.

  • Bilo je govora i o djeci, ali nisam bila sigurna je li to bilo moguće budući da sam već starija za rađanje – ispričala je Mirnesa.

Navodi da je nakon stalnih Robertovih pitanja “je li glupa i da li će do penzije da ustaje u četiri ili pet ujutro” počela i sama da razmišlja o krađi novca. To je bila primamljiva misao kao i njegova priča da taj novac ne bi trošili već bi ga investirali u nešto na moru, ispričala je Mirnesa.

Otkrila je i detalje bjekstva.

Mirnesa tvrdi da se nakon krađe i bjekstva iz Njemačke sakrila kod Robertovog prijatelja Marka I. u Beču gdje je ostala tri dana. Robert joj je dao 20.000 eura za bijeg preko Slovenije i Hrvatske u Jagodinu u Srbiji. Tamo je shvatila pravu narav Roberta S. i otkrila njegovu kriminalnu prošlost. Kad ga je pitala za novac rekao joj je da je na sigurnom.

Shvativši svu težinu svoje situacije, otvorila je lažni profil na društvenim mrežama i zatražila pomoć od jednog prijatelja u Crnoj Gori, a onda i otputovala iz Srbije. Prijatelj, međutim, nije mogao da joj pomogne jer se plašio da bi time ugrozio sebe i svoju porodicu. Mirnesa se zatim u dogovoru sa advokatom vratila avionom u Štutgart i predala njemačkoj policiji.

Navodi da je zadovoljna trogodišnjom kaznom jer je “mogla proći i gore” i kaže da je nakon izlaska sa robije očekuje novi život sa traženjem posla i stana u Njemačkoj.

Dane u zatvoru joj olakšava intenzivno dopisivanje sa jednim muškarcem koji joj se pismom javio, a čija pisma joj sada daju snagu da izdrži psihički pritisak u zatvoru. Mirnesa S, nekadašnja konobarica, podsjetimo, ukrala je 14. oktobra prošle godine iz kompanije za obezbjeđenje u kojoj je radila 1,25 miliona eura u gotovini. Krađu je izvela zajedno s dvojicom muškaraca. Jedan od njih dvojice već je uhapšen, a za Robertom S. još se traga.

hayat.ba

drugi upravo čitaju