Džanan Musa: Nismo ni mi svjesni koga smo dobili, sve ovo trebamo prenijeti i na Eurobasket

Džanan Musa govorio je za N1 poslije velike pobjede Zmajeva nad Francuzima 96:90 poslije 50 minuta igre i dva produžetka.

‘‘Moje skromno mišljenje da je ovo najveća pobjeda u historiji muške Košarkaške reprezentacije. Francuska je došla u punom sastavu, niko im ne fali, opšte je poznato da su oni u top dvije ili tri reprezentacije na svijetu. Tako da je ovo stvarno velika pobjede‘‘, kaže Musa na početku razgovora.

Sjajna atmosfera nastavljena je i poslije utakmice, kada su Zmajevi slavili pobjedu, a Košarkaš Real Madrida nije želio nikoga posebno isticati zbog trijumfa.

‘‘Nije ovo pojedinačni sport. Nit’ ja, nit’ Jusuf, niti iko od nas pokušava da se stavi u prvi plan, ovo je reprezentacija, mi igramo jedan za drugog. Ništa drugo nas ne zanima. Samo naši navijači. Mi smo htjeli da se iskupimo za ono što je bilo u Crnoj Gori. Ponosan sam na svakom momka u reprezentaciji‘‘,  objašnjava MVP španske ACB lige.

Musa je upitan da li je selekciji BiH trebao upravo “šamar” u Crnoj Gori kako bi proradili i zaigrali kako najbolje znaju, te da li je time pobjeda Francuske još slađa?

‘‘Slažem se. Mislim da nam je to dalo vjetar u leđa da pokažemo da možemo. Iz tog ‘blata’ da izađemo jači. A gdje ćeš bolje nego da dobiješ Francusku u Sarajevu. Nismo ni mi svjesni koga smo dobili. Sve ovo trebamo prenijeti i na Eurobasket. I da sve ostale reprezentacije shvatimo kao da su bolje od Francuske‘‘, odgovorio je 23-godišnjak rođen u Bihaću.

Selektor Adis Bećiragić sretan je poslije velikog podviga njegovih Košarkaša, ali smatra također da su Zmajevi napravili i mnogo grešaka u organizaciji igre.

‘Imamo stvarno sjajnog selektora koji u svakom trenutku pokušava da nam kaže da je tu uz nas. Osjetimo tu energiju, koju prenosi na nas sve. Onda nas pet momaka na parketu i sedam na klupi dišemo kao jedan‘‘, naveo je bh. Košarkaš, a potom dodao:

‘Mogu obećati sa naše strane da ćemo se boriti za svaku utakmicu, da ćemo ginuti kao što smo ginuli protiv Francuske. Srce ćemo ostaviti na terenu, a rezultat će se pokazati na kraju‘‘. 

sport1.oslobodjenje.ba

drugi upravo čitaju