10 C
Sarajevo
Uto, 10, 22

DUGO SE ČEKA NA ULAZ U DRŽAVU, PUTNICI MORAJU ČUVATI I VOZILA

Čekanja su najduža na grnaičnim prijelazima na granici sa Hrvatskom. Kako saznajemo, zastoji se događaju na dionicama cesta gdje traju radovi u blizini graničnih prijelaza, kako bi sačuvali vozila i izbjegli eventualnu nesreću vozači su primorani voziti znatno sporije.

DUGO SE ČEKA NA ULAZ U DRŽAVU, PUTNICI MORAJU ČUVATI I VOZILA

Unatoč gužvama uslovi za vožnju su povoljni, a frekvencija vozila je pojačanog intenziteta, posebno na dionicama ka jugu naše zemlje.

Svim učesnicima u saobraćaju skrećemo pažnju na povećan broj biciklista i motociklista na putevima.

DUGO SE ČEKA NA ULAZ U DRŽAVU, PUTNICI MORAJU ČUVATI I VOZILA

RADOVI NA PUTU

Do 22.06. zbog radova zatvoreni su izlazi sa autoputa na petlji Podlugovi, a saobraćaj je preusmjeren na petlje Visoko i Sarajevo sjever. Ulazi na autoput na petlji Podlugovi su u funkciji. Radovi na autoputu A-1 izvode se i u zoni petlje Sarajevo sjever, kao i na vijaduktu Klopče na dionici Zenica sjever-Zenica jug, gdje je vozna traka zatvorena za saobraćaj.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

DUGO SE ČEKA NA ULAZ U DRŽAVU, PUTNICI MORAJU ČUVATI I VOZILA
Hayat

Sporije, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Konjic-Jablanica (tunel Crnaja), Donji Vakuf-Travnik (Komar), Žepče-Zenica (Golubinja), Ripač-Dubovsko i Bosanski Šamac-Orašje (dionica Grebnice-Bazik).

Na putu Rudo-granični prelaz Uvac zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila maksimalnog osovinskog opterećenja preko 10 tona po osovini, dok je za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h.

hayat.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Pratite nas na društvenim mrežama

Supported by TNT Grupacija
Mirko
Mirkohttps://javno.ba
Mirko je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istraživač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.

drugi upravo čitaju

MOŽDA VAS ZANIMa