DETALJI HAPŠENJA U MOSTARU: ŽENU TJERAO NA PROSTITUCIJU, PRIJETI MU NAJMANJE TRI GODINE ROBIJE

detalji hapšenja u mostaru: ženu tjerao na prostituciju, prijeti mu najmanje tri godine robije

Kako je rečeno iz Tužilaštva, za njega se osnovano sumnja da je počinio krivično djelo trgovina ljudima na način da je tokom 2020. i 2021. godine u Mostaru, na širem području HNK i Federacije BiH, radi sticanja nezakonite koristi, ženu pod prijetnjom i upotrebom sile, prisiljavao na pružanje seksualnih usluga za novac.

  • Pritvor je osumnjičenom predložen iz razloga jer naročite okolnosti ukazuju da će ometati krivični postupak utjecajem na svjedoka i jer naročite okolnosti opravdavaju bojazan da će ponoviti krivično djelo, a za to krivično djelo može se izreći kazna zatvora u trajanju od tri godine ili teža kazna – naveli su iz Tužilaštva.

Riječ je o nastavku operativnih akcija “Hum” i “Hum 1”, koje su pripadnici FUP-a proveli pod nadzorom Tužilaštva HNK, a usmjerene su na otkrivanje i procesuiranje organizovane kriminalne grupe koja se specijalizirala za organizovanu trgovinu ljudima u svrhu sticanja neuzakonite koristi.

  • Kantonalno tužilaštvo HNK, u suradnji sa Federalnom upravom policije (FUP), nastavlja sa poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima je počinjeno ovo krivično djelo – naveli su.

hayat.ba

drugi upravo čitaju