DETALJI FILMSKE POTJERE U ZAGREBU: MERCEDES JE VOZILA DJEVOJKA?

detalji filmske potjere u zagrebu: mercedes je vozila djevojka?

Nezvanično, vozačica nije imala dokumente kod sebe te je navodno vikala da je automobil od njene mame. S njom u vozilu bila je još jedna djevojka.

Čitatelj, koji je svjedočio potjeri, ispričao je da je vidio četiri policijska vozila kako jure Draškovićevom ulicom, a onda kasnije i Mercedes kraj hotela Esplanade nakon što se slupao. Sve je izgledalo poput scena iz nekog akcijskog filma. Zbunjeni prolaznici posmatrali su kako za vozačicom bijelog Mercedesa jure policijski službenici pod rotirkama.

Policija je dojavu dobila zbog više saobraćajnih prekršaja, a vozačica je kasnije učestvovala i u saobraćajnoj nesreći. Zaustavili su je u Mihanovićevoj ulici kraj hotela, gdje je udarila u druga vozila, a policija je potvrdila da u intervenciji niko nije povrijeđen. Čitatelj portala 24sata.hr vidio je policijska vozila kako jure za Mercedesom od Branimir centra prema Glavnom kolodvoru.

– Mercedes je bio polupan i naprijed i straga, sve se dogodilo jako brzo i kasnije smo čuli da je sudjelovao u nekoliko nesreća. Skrenuo je prema Esplanadi pa smo se prošetali da vidimo što se događa. Tamo se slupao i stao – dodao je čitatelj.

Nezvanično, filmska potjera kroz Zagreb navodno trajala mnogo duže i policija je pokušavala zaustaviti vozačicu još na Maksimirskoj cesti, gdje je navodno jurila velikom brzinom iz smjera Dubrave prema centru grada. Pri tome je navodno oštetila nekoliko vozila, kao i druge predmete, poput građevinske skele.

Čitatelji se ne mogu se načuditi da policija nije uspjela ranije zaustaviti vozilo.

– Kakvi su to zakoni da policajci ne mogu koristiti ovlasti koje imaju jer se moraju bojati za svoje plaće i opterećeni su papirologijom? Nose pištolj, a ne smiju ga upotrijebiti. Voze službena vozila, ali ne smiju njima prepriječiti put drugom vozilu i tako ga zaustaviti. Vjerujem da policajci nisu krivi i da daju sve od sebe, no šta da je neko stradao ili, ne daj Bože, poginuo – pitaju se.

Iz zagrebačke policije samo su potvrdili da su imali postupanje te dodali kako ne mogu davati nikakve informacije o događaju dok je kriminalističko istraživanje u toku. Po završetku, ovisno o tome što utvrde, protiv vozačice će podnijeti odgovarajuću prekršajnu ili krivičnu prijavu.

(A. J./24sata)

The post DETALJI FILMSKE POTJERE U ZAGREBU: MERCEDES JE VOZILA DJEVOJKA? first appeared on Hayat.ba.

hayat.ba

drugi upravo čitaju