DAMIR DŽUMHUR: Mislim da sam na razini kao kad sam bio 23. na svijetu

Najbolji bosanskohercegovački tenisač, Damir Džumhur, je predvodio Davis Cup reprezentaciju Bosne i Hercegovine do pobjede nad selekcijom Bugarske, čime su bh. tenisači osigurali još jednu sezonu natjecanja u Svjetskoj skupine 1, po snazi drugom rangu natjecanja Davis kupa.

Također i prije toga je Džumhur imao zapažene nastupe i kako kaže, osjeća se bolje nego u proteklim godinama.

 – Prvi put osjećam da imam samopouzdanje koje nisam imao u proteklim godinama i vrijeme je da se vratim u top 100, izjavio je Damir Džumhur, dodavši kako smatra da se vratio na nivo kad je bio jedan od najboljih tenisača svijeta.

 – Ovu godinu sam krenuo, igrački i rezultatski, najbolje u posljednje 3-4 godine. Stigao sam i do polufinala jakog Challengera u Belgiji gdje sam izgubio od Borne Ćorića u meču koji sam trebao možda i dobiti protiv igrača koji je tjedan kasnije igrao finale u Montpellieru. Tim duelom sam pokazao da mogu i dalje igrati u vrhu svjetskog tenisa, kazao je Džumhur.

Ističe da sad ima drukčiji pristup na terenu, da je miran, staložen i fizički spreman i da vjeruje da može praviti dobre rezultate.

 – Znam da nekad u priči zvučim kao netko tko nema samopouzdanje. Ne volim misliti o povratku tamo gdje sam bio, jer znam da je iz ovog kuta dosta daleko. Drago mi je da sam prevazišao sve to i istinski razmišljam o Top 100. Tad će biti lakše jer bih igrao glavne turnire bez kvalifikacija. Imam osjećaj da igra koju trenutno igram je jako blizu, ako ne i na istoj razini kao ona kad sam bio 23. na svijetu, istakao je 31-godišnji tenisač.

Džumhur je trenutačno 150. tenisač svijeta, a 2. srpnja 2018. godine je bio rangiran kao 23.

BiH sigurna protiv Bugarske

Teniska reprezentacija Bosne i Hercegovine je prošlog vikenda svladala Bugarsku rezultatom 3:0 u meču Svjetske skupine 1 Davis kupa. Nakon prvog dana BiH je imala prednost od 2:0, a odlučujući treći poen u igri parova u nedjelju su donijeli Mirza Bašić i Damir Džumhur. Bašić i Džumhur bili su bolji od bugarske kombinacije Alexander Donski – Alexandar Lazarov 7:6 (12:10) i 6:3 po setovima. J.S.

The post <strong>DAMIR DŽUMHUR:</strong> Mislim da sam na razini kao kad sam bio 23. na svijetu appeared first on Dnevni.ba.

dnevni.ba

drugi upravo čitaju