DALIBOR MILOŠ: Nije interes da se prekida bilo koja suradnja

Prilično šokantno su u srijedu djelovale ostavke izbornika muške Košarkaške reprezentacije BiH Vedrana Bosnića i predsjednika Upravnog odbora KS-a BiH Mirze Teletovića.

Povodom toga smo kontaktirali i potpredsjednika UO-a KSBiH, Dalibora Miloša.

 – Izbornik je zatražio raskid ugovora zato što mu se kasni plaćanje iz prvog prozora ove godine. Formalno – pravno on je u pravu, to nitko ne spori. Međutim postoje i razlozi zašto kasni plaćanje, a prvi je što se zbog pandemije neke aktivnosti reprezentacije u zadnje dvije godine nisu dogodile, nego su prebačene za ovu godinu. To znači da nam ove godine treba više novca, kao nikad dosad u povijesti. Osim toga znamo kakvo je stanje u državi koja nam daje mizerne novce. Ljudi se stvarno bore da bi se to skupilo. Izbornik ne može čekati, a dosad mu je sve bilo isplaćeno. Ipak ja ne mislim da je to pravi razlog. Ne znam što je pravi razlog i mi ćemo svakako kontaktirati izbornika. Imali smo jako dobru i uspješnu suradnju s njim, on ima naše simpatije pa ćemo vidjeti može li se to ikako “popeglati”, kaže Dalibor Miloš.

Osim toga Savez je ove godine imao i neplanirane financijske izdatke.

 – Bilo je tu situacija kao pred putovanje u Litvu kad smo odbili ići pa FIBA zaprijetila, a onda smo imali 60.000 eura nepotrebnog troška zbog toga. Hoću reći da stvari nikad nisu jednoznačne i lagane. Da ima novca ne bi bilo problema. Mislim da je bilo žuči zbog putovanja u Litvu. Mi se stvarno borimo da iznesemo ovo, ali ponekad dolazimo u probleme kao što je nedavni prijedlog za blokadu zbog duga Energoinvestu od prije 10 – 15 godina, i još jedan prijedlog za blokadu zbog sudske presude od isto prije 15 godina. Tako da stalno moramo čistiti i neke “oute”, priča Miloš.

NAPOMENA: Ako neki drugi medij želi preuzeti dio autorskog teksta, dužan je kao izvor navesti “Dnevni list Mostar” i objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst. Ako neki drugi medij želi preuzeti kompletan autorski tekst, to može učiniti 24 sata nakon njegove objave, uz dozvolu uredništva portala Dnevnog lista, te je dužan objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.

Glavni tajnik Amer Čolan je izjavio kako je odlučeno da Muhamed Pašalić ne bude dio reprezentacije te da bi moglo biti da to smeta Bosniću.

 – O tome ne mogu govoriti jer ne znam. Ako je to izjavio Čolan, onda je to pitanje za njega, ali Upravni odbor nikad nije govorio o tome tko će igrati i nikad neće pričati o tome. UO ne odlučuje tko će igrati. Mi se nikad nismo bavili pojedinačnim Košarkašima, to trebaju svi znati da se nikad nismo spuštali na taj nivo. Ali kakva je bila komunikacija između izbornika, direktora reprezentacije ili eventualno tajnika Saveza, to stvarno ne znam. Na izborniku je da bira igrače i pravi rezultat, poručio je Miloš.

Kako riješiti kompletnu situaciju?

 – Mi dogovaramo za srijedu sastanak UO. Nije interes da se prekida bilo koja suradnja, a ukoliko je bilo nekakvih nesporazuma mislim da se prvo trebao kontaktirati UO, a ne slati na ovaj način zahtjev za raskid ugovora. Mislim da to nije primjereno. Nema tu nekih negativnih konotacija prema izborniku. Mislim da samo treba vidjeti što je problem i probati povratiti tu atmosferu. U krajnjoj liniji je bitno samo ima li izbornik atmosferu u svom timu i može li isporučiti rezultat, rekao je Dalibor Miloš.

O ostavci Teletovića

Na ostavku Bosnića je stigla i ona predsjednika UO-a KSBiH, Mirze Teletovića.

 – Ne znam zašto je Mirza dao ostavku, ali s njim ću svakako pričati. Mislim da Mirza jako pozitivno djeluje u Savezu, puno je povukao i pomogao. Ali kod njega se stvarno vidi da je u posljednjih godinu dana povukao ručnu i ne sudjeluje više u radu Saveza kao prije. A zašto je to tako, to ne znam. To je bilo dosta iznenadno, nisam vidio naznake takve odluke. Sve su mu izjave da ne može biti kako on hoće. Gdje to može biti kako ti hoćeš? Ne može biti ni kako ja hoću. Dok je igrao, nije moglo biti kako je htio, jer to je sve timska igra gdje se treba timski raditi da bi onda neki pojedinac poentirao. Dakle treba sjesti, pričati, dogovarati se. Ne kažem da je bilo nekih razlika u mišljenju, već samo komentiram to što je rekao, izjavio je Miloš.

Piše: Ersan Bijedić

desk@dnevni-list.ba

The post DALIBOR MILOŠ: Nije interes da se prekida bilo koja suradnja appeared first on Dnevni.ba.

dnevni.ba

drugi upravo čitaju