Čovjeku rekli da su iz Uskoka i da će mu provjeriti novčanice eura. Nisu dobro prošli

POLICIJA je podnijela kaznenu prijavu protiv dvoje hrvatskih državljana koje sumnjiči da su se lažno predstavljali kao inspektori Uskoka koji provjeravaju ispravnost novčanica te su neuspješno pokušali prevariti i uzeti novac od 77-godišnjeg Opatijca.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja policija sumnjiči dvije osobe (40 i 44) da su, kako bi ostvarile protupravnu materijalnu korist, prije dva dana u Opatiji pokušale dovesti u zabludu 77-godišnjeg hrvatskog državljanina.

Predstavljali su se kao inspektori Uskoka, koji će mu pomoći promijeniti krivotvorene novčanice i nagovarali ga da iz banke podigne nekoliko desetaka tisuća eura te da im taj novac preda na kontrolu, kazavši da će ga nakon kontrole vratiti.

No, 77-godišnjak je posumnjao u vjerodostojnost njihove priče te je nazvao policiju i tako pomogao da ih se ubrzo uhiti.

Protiv osumnjičenih je podnesena kaznena prijava zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo prevare te su predani pritvorskom nadzorniku. Iz policije upozoravaju građane da policijski i pravosudni službenici ne mijenjaju novčanice niti zbog toga kontaktiraju građane.

Pozivaju na oprez te ističu da je dovoljno, posumnja li netko u počinjenje takve prevare ili drugog kažnjivog djela, javiti se policiji na broj telefona 192 ili u najbližu policijsku postaju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?


Index.hr

drugi upravo čitaju