Članovi Udruge obitelji stradalnika na Uborku se poklonili žrtvatma u Sarajevu, Grabovici i Raštanima

U okviru programa obilježavanja 30. godišnjice od zločina na Uborku i Sutini, danas su članovi Zajednice porodica žrtava ubijenih na Uborku i Sutini  1992. i Udruženja građana civilnih žrtava rata Mostar posjetili Muzej zločina protiv čovječnosti i genocida u Sarajevu. 

Nakon posjete Muzeju članovi su položili cvijeće na spomeniku ubijenoj djeci Sarajeva. U poslijepodnevnim satima upriličena je posjeta spomenicima ubijenim civilima u Grabovici i Raštanima kod Mostara.

Program obilježavanja 30.godišnjice podržali su Grad Mostar, Vlada HNK, Federalno ministarstvo za izbjeglice i raseljene osobe i BH Telecom.

Posjetom spomen obilježjima na Uborku, Sutini i Zaliku 13. juna obilježit će se 30.godišnjica od prvog i najvećeg zločina nad mostarskim civilima bošnjačke i hrvatske nacionalnosti.

Za zločine na Uborku i Sutini još uvijek niko nije odgovarao pred nadležnim sudovima, 12 osumnjičenih za zločine više nisu među živima, a nedavno je preminuo i Redžep Karišik jedini preživjeli svjedok zločina na Uborku.

The post Članovi Udruge obitelji stradalnika na Uborku se poklonili žrtvatma u Sarajevu, Grabovici i Raštanima appeared first on Dnevni.ba.

dnevni.ba

drugi upravo čitaju