Četiri policajca u RS-u pretukla dječaka tijekom ispitivanja u stanici. Uhićeni su

ČETIRI policajca iz policijske postaje Osmaci u BiH, u entitetu Republike Srpske, uhićeni su i suspendirani zbog premlaćivanja maloljetnika, javlja Klix. Policajci su fizički napali 14-godišnjeg dječaka tijekom saslušanja u stanici i protiv njih će biti pokrenut unutarnji postupak.

MUP Republike Srpske oglasio se povodom napada na Bošnjake povratnike u tom entitetu pa su kazali i da je pokrenuta istraga povodom premlaćivanja maloljetnika u policijskoj stanici u Osmacima.

“Kada je u pitanju postupanje policijskih službenika policijske stanice Osmaci prema maloljetnoj osobi, bošnjačke nacionalnosti, ističemo da Uprava kriminalističke policije MUP-a u suradnji s Okružnim javnim tužilaštvom Bijeljina provodi istragu u vezi sa sumnjom da su izvršena krivična djela zloupotrebe službenog položaja ili ovlaštenja i nesavjestan rad u službi”, naveli su, piše Klix.

Ispitivanje maloljetnika bilo protuzakonito

MUP je objavio i da je ispitivanje maloljetnika u stanici također bilo protuzakonito. “U okviru te istrage slobode su lišena četiri policijska službenika PS Osmaci. Policajci su suspendirani i protiv njih će biti pokrenut unutarnji postupak”, rekli su iz MUP-a Republike Srpske.

Policiji u Zvorniku ovaj slučaj je prijavljen 28. kolovoza, dan nakon što su policajci pretukli maloljetnika u stanici u Osmacima.

Otac dječaka: Mog sina su tukli, jaukao je i plakao

Krajem kolovoza je otac pretučenog dječaka Juso Jusić za Klix ispričao što se dogodilo u policijskoj postaji u Osmacima. Tvrdio je da su njegovog sina policajci pretukli jer nije okrivio mladiće iz sela za pljačku u njegovom selu, kojoj dječak nije svjedočio.

Jusić je rekao da su policajci došli do njegove kuće u selu Mahala kako bi uzeli izjave mještana nakon što se, kako se pretpostavlja, dogodila pljačka koju su počinili mladići iz sela. Otac kaže da njegov sin nije bio akter tog događaja i da nije prisustvovao pljački.

Jusić kaže da je i on otišao sa sinom u policijsku stanicu te da mu je rečeno da će prisustvovati davanju izjave. No otac tvrdi da ipak nije tako bilo. Navodi da je dječak izjavu dao sam, a on je bio u drugoj prostoriji, iz koje je čuo sinove jauke.

“Počeli su ga tući, udarati. Ja sam čuo da jauče i plače. Dijete je izudarano, prijetili su mu i izudarali ga da bi priznao nešto što ne zna”, rekao je otac za Klix.

Dječaku su utvrđene ozljede glave, vrata, lijeve ruke i noge.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?


Index.hr

drugi upravo čitaju