Budućnost pametnih telefona: X-zrake kao (ne)realna inovacija

– Advertisement –

Zamislite imati telefon koji omogućuje da vidite kroz zidove. Prema podacima iz IEEE Xplore (preko CBS News), projekt koji se razvija već 15 godina i dalje napreduje.

Qualcomm priznaje da je Snapdragon 6s Gen 3 “unaprijeđeni” 695.

Cilj je razviti čip koji bi korisnicima pametnih telefona omogućio da vide kroz čvrste površine slično kao rendgenski uređaji. Umjesto rendgenskih zraka, telefon koristi signale u rasponu od 200 GHz do 400 GHz.

– Advertisement –

Platforma X uvodi privatne Lajkove.

Korisnici pametnih telefona za nekoliko godina mogli bi gledati kroz zidove i objekte koristeći gigahercne signale, navodi izvještaj.

2 6

Tehnologija se razvija na Sveučilištu Texas u Dallasu. Dr. Kenneth O, profesor elektrotehnike na Sveučilištu u Dallasu, jedan je od autora izvješća koje detaljno opisuje najnovije napretke istraživača. Dr. O je rekao: “Ne znam sjećate li se filma ‘Forrest Gump’, ali postoji citat: ‘Život je kao kutija čokolade; nikada ne znate što ćete dobiti.’ Ali sada? Znat ćete.”

IKEA tržištu nudi produžni kabel SKOTAT po cijeni od 24,99€.

“Oduvijek je bilo uzbudljivo i inspirativno vidjeti kroz stvari kao rendgenskim zrakama,” rekao je dr. O. “Trebali bismo moći jednostavno skenirati i lako dobiti sliku.”

3 3

Problem s trenutnom tehnologijom je dugotrajnost dobijanja slike kroz objekt zbog broja piksela. Međutim, uz pravu količinu finansiranja, ovaj napredak može postati stvarnost za pametne telefone za nekoliko godina.

iOS 18 predstavljen – AI mogućnosti i više personalizacije

Pametni telefoni s ovim čipovima moći će gledati unutar omotnica i paketa, a koristiće se i u bolnicama za provjeru hidratacijskog stanja.

Trenutno, tehnologija za gledanje kroz objekte zahtijeva da su oni blizu uređaja, čime se suzbija zloupotreba u špijunaži.

Izvor: (preporucamo.com / ITPortal.ba)

Izvor: ( itportal.ba / Javno.ba )

drugi upravo čitaju