AMERIČKI KOŠARKAŠ JASAN: Ako oba srpska kluba ne igraju, otkazujem pretplatu za Evroligu

Posljednjih sezona jedna od glavnih tema europske Košarke je trebaju li Crvena zvezda i Partizan postati stalni članovi Eurolige.

Bez sumnje, oba kluba ispunjavaju uvjete koje traži Euroliga, no čelnici tog natjecanja stalno se okreću većim tržištima u potrazi za potencijalnim sponzorima.

O tome su u podcastu Urbonas razgovarali bivši Košarkaš Panathinaikosa Marcus Foster i američki razigravač Eric McCollum.

Ne mogu zamisliti Euroligu bez oba srpska kluba. Pogotovo zadnjih godina, s ovakvim navijačima… Obje momčadi morale bi imati nekakvu licencu. Da, ova situacija čini ABA ligu malo boljom, jer ulozi su većirekao je Foster.

Eric McCollum bio je konkretniji u svojim prijedlozima.

– Akoji nastavljaju s Asvelom i Albom, a ne zadrže oba srpska tima – bunit ću se. Otkazat ću pretplatu na utakmice Eurolige. Odvratno! Riječ je o kvalitetnoj košarci, sa sjajnim navijačima, poviješću, tradicijom… Ako Euroliga želi rasti, mora zadržati najbolje momčadi, novac i one koji nude najbolji Košarkaški proizvod. Možda se to nekima ne sviđa, ali ako si uvijek na dnu – ne zaslužuješ igrati Euroligu. Nikada nisam igrao u Srbiji, ali volim dobru košarkurekao je McCollum.

Foster je nastavio spominjući Aswella i Albu.

Euroligaši ne stoje dobro. Da, to su kvalitetne momčadi koje će nekoga pobijediti, ali su konstantno na dnu, svake godine. Prebacim program kad vidim njihove utakmice.

Sportska centrala

drugi upravo čitaju