Advokat Alena Delona: Nezamislivo mi je i šokantno šta rade njegovi sinovi

Alen Delon nije izgubio lucidnost, suprotno onome što tvrde njegovi sinovi, i samo je fizički smanjenih sposobnosti, rekao je njegov advokat Kristof Ayela u intervjuu za “Le Parisien”.

Ayela je reagovao na zahtjev za starateljstvo koji je podnio Delonov sin Entoni, uz podršku drugog sina, Alen-Fabiena.

“Ne slažem se s njegovim sinovima, koji žele da ga stave pod nadzor. Čini mi se da je to nepotrebno i gnusno. Kažem da je još uvijek vrlo dosledan. Alen Delon je svakako manje sposoban nego prije, ali je još uvijek s nama”, rekao je advokat 88-godišnjeg glumca.

Drugi ljekar kojeg je imenovalo tužilaštvo Montargisa uskoro bi trebao da procijeni glumčevo zdravstveno stanje. Tada bi moglo da se odluči o mjeri sudske zaštite. Ayela je rekao da se nada da će ljekar preporučiti nastavak liječenja koje njegov klijent više ne prima, a ćerka Alena Delona, Anučka, uporno zahtijeva.

“Nezamislivo mi je i šokantno što su njegovi sinovi prekinuli liječenje bez ljekarskog savjeta”, rekao je.

U središtu svađa koje su nastale oko Delona i njegovo troje djece je pitanje nasledstva filmske zvijezde, odnosno 300 miliona eura imovine. Glumac je već napravio svoje aranžmane, koji su vrlo povoljni za njegovu ćerku, tvrdi Entoni Delon.

“Moja sestra ima 50% cjelokupnog bogatstva mog oca. Moj brat i ja smo ono što nazivamo rezervnim udjelom, tako da imamo 25%”, rekao je najstariji od braće i sestara za CNews.

Od početka januara, troje djece francuske legende vode bratoubilački rat jedni protiv drugih, a svako se kune da će braniti očeve interese najbolje što može. Anučka Delon poziva na liječenje u Švajcarskoj, gdje živi, dok Entoni i Alain-Fabien kažu kako poštuju želju oca da završi svoje dane na svom imanju u Francuskoj.

Advokat Alena Delona: Nezamislivo mi je i šokantno šta rade njegovi sinovi Express.

express.ba

drugi upravo čitaju