Home Sport Košarka Žestoka svađa Nurkića i Westbrooka na terenu, sukob nastavljen i na društvenim...

Žestoka svađa Nurkića i Westbrooka na terenu, sukob nastavljen i na društvenim mrežama

836
0
SHARE

Bh. košarkaš Jusuf Nurkić ušao je u sukob s Russellom Westbrookom tokom meča između Oklahome i Portlanda, a nakon konstantnog provociranja na terenu sukob je nastavljen i na društvenim mrežama.

Ovaj dvojac i ranije je ulazio u sukobe pa sinoćnji meč nije mogao proći bez obostranih provokacija. Sve je krenulo nakon jedne blokade Nurkića nad Westbrookom, kada se košarkaš Oklahome prvi počeo provokativno smijati jer mu se lopta vratila u ruke, ali je Nurkić brzo uzvratio s obzirom na to da je Westbrook promašio naredni šut.

Sukob je nastavljen nakon jedne situacije u trećoj četvrtini kada je Westbrook položio preko Nurkića, a tu priliku iskoristio je za dodatno provociranje bh. košarkaša.

Nakon utakmice novinari su pitali Westbrooka o sukobu s Nurkićem, ali on nije želio odgovoriti na to pitanje.

“Sljedeće pitanje, ne želim govoriti o tom klovnu”, rekao je Westbrook.

Ubrzo je stigao i odgovor od Nurkića, ovaj put preko društvene mreže Twitter, a centar Porlanda ironično je pitao Westbrooka zbog čega nije želio odgovoriti na pitanje o njemu te ga je nazvao “Westbrick”, što je popularan nadimak za ovog košarkaša, kojim se želi skrenuti pažnja na njegove katastrofalne procente šuta i teške šuteve koje uzima i promašuje.

Nurkić je protiv Oklahome postigao 22 poena, imao je jednu asistenciju i sakupio čak 15 skokova.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here