Home Crna kronika Supružnici Šimić morali dati ime djetetu kojeg su ubili

Supružnici Šimić morali dati ime djetetu kojeg su ubili

254
0
SHARE

Bračni par Mile (57) i Mladenka Šimić (26) iz Gruda, koji je optužen za ubojstvo svoje bebe, morao joj je dati ime. Potvrdio je to Ljubo Pezer, direktor Centra za socijalni rad Grude.

Njihovo troje djece, od kojih najstarije ima pet godina, prema odluci Centra, nalazi se u “Majčinom selu” u Međugorju. Kako je jučer kazao Pezer, oboje su potpisali suglasnost da djeca, praktično, trajno budu smještena u toj ustanovi.

Jasno, naveo je Pezer, moguć je i drugačiji ishod, koji će ovisiti od sudskog procesa, ali kako je kazao, neumjesno je da bilo što u vezi s tim prejudicira.

Pezer je otkrio da je, nakon majke, posjetio oca u Kazneno popravnom zavodu Mostar kako bi djetetu koje su ubili, radi pokopa, a što zakon nalaže, dali ime.
Nažalost, to je tako. Nije bilo drugog načina nego da se djeca smjeste u ovu ustanovu, gdje, zaista, imaju svu pažnju, njegu i brigu. Dvoje ih je, praktično, u pelenama. Majka ih je do sada samo jednom vidjela, a uputio sam zahtjev u KPZ Mostar da otac pošalje čestitku najstarijem djetetu za skorašnji rođendan – ispričao je Pezer.

Oboje su, bez vidljivih emocija, naveli kako su sposobni izjasniti o krivici u odnosu na navode optužnice, iako je Mile pokušao nešto promrmljati u smislu da se psihički ne osjeća dobro.

Ubojstvo se dogodilo 6. rujna prošle godine, kad je Mile došao u Mostar po suprugu, koja je tog dana napuštala bolnicu nakon poroda. S njim je bilo dvoje od njihovo troje maloljetne djece.

Makadamsko proširenje na Kobilovači – mjesto ubojstva

Nakon što su svi zajedno, kako je navedeno u optužnici, koju zastupa tužilac Željko Rezo, krenuli vozilom u smjeru Čitluka, Šimić je, u namjeri ubojstva novorođenčeta, zaustavio automobil pored makadamskog proširenja na Kobilovači.

Njegova supruga je tada izvela djecu iz automobila kako ne bi vidjeli što će njihov otac učiniti te se s njima udaljila, dok je on sa zadnjeg sjedišta uzeo korpu s novorođenčetom i bacio ga u provaliju.

Smrtonosne ozljede glave djeteta

Obdukcija je pokazala kako je novorođenče udarilo glavom o tvrdu podlogu i zadobilo masovne ozljede kostiju glave, uslijed čega je nastupila smrt. Njih dvoje su se, nakon monstruoznog zločina, vratili u vozilo, a potom su se okrenuli u smjeru Mostara i preko Žovnice se uputili u Grude.

Mile Šimić vraćen je u KPZ Mostar, gdje je od 12. rujna u pritvoru, dok se njegova supruga brani sa slobode. Ovaj slučaj, koji je šokirao bh. javnost, otkriven je 12. rujna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here