Home Sport Mourinho: Pripadam najvišem nivou nogometa, premlad sam da se povučem

Mourinho: Pripadam najvišem nivou nogometa, premlad sam da se povučem

323
0
SHARE
Chelsea manager Jose Mourinho takes his seat for their English Premier League soccer match against Tottenham Hotspur at White Hart Lane in London January 1, 2015. REUTERS/Eddie Keogh (BRITAIN - Tags: SPORT SOCCER) EDITORIAL USE ONLY. NO USE WITH UNAUTHORIZED AUDIO, VIDEO, DATA, FIXTURE LISTS, CLUB/LEAGUE LOGOS OR 'LIVE' SERVICES. ONLINE IN-MATCH USE LIMITED TO 45 IMAGES, NO VIDEO EMULATION. NO USE IN BETTING, GAMES OR SINGLE CLUB/LEAGUE/PLAYER PUBLICATIONS.FOR EDITORIAL USE ONLY. NOT FOR SALE FOR MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS.

Jose Mourinho je u prvom intervjuu nakon otkaza na klupi Manchester Uniteda govorio o nastavku karijere, ali i problemima s kojima se susretao na klupi Crvenih đavola.

“Želim nastaviti raditi. Pripadam najvišem nivou nogometa i vratit ću se tu. U nogometu sam dugo, ali ću tek napuniti 56 godina. Zaista sam premlad da se povučem”, poručio je Mourinho.

Portugalac je dobio otkaz na klupi Manchester Uniteda 18. decembra prošle godine, a iako ne smije direktno govoriti o razlozima prekida saradnje, odlučio je podijeliti svoje generalno viđenje današnjeg nogometa.

“Novinarima nije vijest kada igrači i ja uradimo nešto dobro. Samo se piše o problemima. U modernom nogometu treneri imaju velike probleme s igračima. Više trener nije toliko moćan da se može boriti s igračima koji su sve više razmažene zvijezde. Ja bih trebao da se bavim samo terenom, a ne da učim igrače lijepom ponašanju i njihovim obavezama”, rekao je Mourinho između redova opisavši svoj odnos s Paulom Pogbom koji je bio sve samo ne idiličan.

Kao jedan od najvećih uspjeha u svojoj karijeri Mourinho je izdvojio osvajanje drugog mjesta prošle sezone.

“Jedan od najvećih uspjeha u mojoj karijeri je drugo mjesto iza Cityja prošle sezone. Znam, reći ćete da sam lud jer sam osvojio 25 trofeja, a izdvajam drugo mjesto. Objasnit ću vam zašto tako mislim. Ljudi ne znaju šta se dešava iza kulisa, sa kakvim izazovima se mi suočavamo i stoga to drugo mjesto smatram izuzetnim uspjehom”, rekao je Mourinho.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here